Dirk Blümlein Terzett

img11În cadrul seriei de evenimente CaféKultour 2012, Centrul Cultural German Iași are plăcerea de a vă invita la un nou concert de jazz cu trupa DIRK BLÜMLEIN TERZETT  din Germania. Concertul va avea loc joi, 5 aprilie, începând cu orele 20:00  în Club RS.

Dirk Blümlein (bass)
Andreas Francke (saxofon, clarinet)
Eckhard Stromer (tobe & percu
ție)

După succesul concertului din decembrie 2010, Dirk Blümlein Terzett revin la Iași pentru a doua oară. Acest trio excepțional este format doar din bass electronic, saxofon și tobe. Un trio fără instrument armonic și cu toate acestea plin de melodii frumoase, virtuozitate și spirit, cu compoziții variate extrem de relaxante și totuși pline de groove funky. Aflându-se stilistic între jazz și pop, trio-ul și-a dezvoltat prin experiența îndelungată un sunet general foarte variat, așa cum de la astfel de instrumente nu te-ai aștepta.

Dirk Blümlein a devenit între timp unul dintre cei mai căutați basiști din Germania și este  membru al trupei pop „Fools Garden” (care a lansat hit-ul internațional Lemon Tree în anul 1995). A lansat 2 albume solo și 3 cd-uri cu propria lui formație „Dirk Blümlein Terzett” (Freizeitvergnügen – 2007,  Alles für den Künstler – 2004, Fette Beute – 2011).

Cu piese noi din albumul „Fette Beute“ lansat în 2011, muzicienii din Stuttgart prezintă la Iași un jazz relaxant, într-o manieră profesionistă.

Intrarea este liberă.

Vă așteptăm!