Funk Factory – 2 decembrie 2010

ff1În anul 2006, un grup de tineri studenți a reîmprospătat atmosfera Club-ului de Jazz „Richard Oschanitzky”, din cadrul Casei de Cultura a Studenților Iași.

După ce s-au format ca trupă, au început să participe la festivaluri și concursuri (Festivalul de Jazz „Richard Oschanitzky” Iași, Galele Studențești de Jazz Sibiu, Festivalul International de Jazz Târgu-Mureș, Vacanțele Muzicale Piatra-Neamț, Galele Studențești Costinești,etc.) sub titlul „Academic Jazz Group” (nume generic al formației clubului), abordând diferite stiluri (de la swing, bossa-nova, latino, funk, soul, până la fusion și etno-jazz).

După ce au obținut numeroase premii, culminând cu Trofeul Galelor Studențești de Jazz Sibiu 2009, în anul 2010 au hotărât să facă trecerea de la amatori la profesioniști. Astfel, în februarie, alături de nucleul band-ului (Cătălin Huțanu – keyboards, Alex Huțanu – sax alto și tenor, Ioan Mantu – bass guitar), s-au alăturat: Andrei Hancu – drums, Mr. Fish – electric guitar, luând naștere un nou concept: FUNK FACTORY.

Debutul a avut loc în Art Jazz Club din București, fiind un real succes. Acest succes a continuat prin nominalizarea pentru cea mai buna trupă de jazz a anului, la “Galele Premiilor de Jazz România 2010”. A urmat, imediat după, invitația, și ulterior, concertul de pe scena “Sibiu Jazz Festival 2010”.

Repertoriul trupei Funk Factory este alcătuit din piesele proprii, compuse de Ioan Mantu și Cătălin Huțanu, abordând stilul funk-jazz.

Galerie Foto