Jazz live cu LUMINOS W din Germania

Afis_LuminosW_JPG_RESJoi, 22 martie 2018, ora 21:00
The Trumpets

 Intrarea liberă!
Rezervări la numărul de tel: 0745 321 930

 Centrul Cultural German Iaşi împreună cu The Trumpets, invită publicul ieșean la o seară de jazz live cu trupa LUMINO W din Germania, joi, 22 martie 2018, începând cu ora 21:00, la The Trumpets.

„Luminos W” este o formaţie aparte de jazz, înfiinţată în 2014 de Oli Rubow (tobe) și Peter Wölpl (chitară bass). Cu ajutorul tobelor, chitarei și a două calculatoare conectate în rețea, cei doi artiști creează sunete de înaltă densitate și complexitate, deseori improvizate, dezvoltate în timp real, şi care se situează între stilul ambiental, de jazz şi de club.

În sfera electronică, sunt accesate, construite, deconstruite şi reconstruite aşadar cele mai diverse genuri muzicale.  Ascultătorii sunt purtați într-o călătorie muzicală fascinantă și autentică, în care îmbinarea dintre sunetele emise electronic şi de chitară atrag şi reţin atenţia.

După albumul de debut „Elktrfzrt” şi după mai multe concerte si colaborări în sfera producţiei tehnice (de exemplus cu Karin Rabhansel) şi remixuri (printre altele pentru Hellmut Hattler), „Luminos W” a lansat cu succes în noiembrie 2017 , în cadrul „Aalener Jazzfest” şi cel de-al doilea CD intitulat „Punct“, pe care vine să îl facă cunoscut şi publicului ieşean.

Bateristul din Frankfurt, Oli Rubow, iubește ritmul şi este pasionat de estetica sunetelor electronice, precum și de cele improvizate. În timp ce dezvoltarea sa muzicală a fost puternic influențată de jazz, de la sfârșitul anilor nouăzeci s-a orientat cu pasiune spre cele mai diverse stiluri electronice aparţinând DJ-ului și culturii clubului. A colaborat cu legenda bass-ului, Hellmut Hattler, și cu „De Phazz” şi a avut apariţii în „Fantastic Four”, „Cro”, „Henrik Schwarz” sau „Jazzanova”.

Chitaristul de la München, Peter Wölpl, iubește muzica încă de când a făcut trecerea de la acordeon la chitară. El a ajuns la jazz prin muzica rock și continuă să oscileze şi în prezent între cei două stiluri. Puterea muzicii rock, improvizația jazz-ului, eleganța rece a sunetului electronic sunt elementele care îl definesc şi îl inspiră. El colaborat cu artişti precum Wolfgang Schmid, Billy Cobham, Benny Greb, Klaus Lage, Zakir Hussain sau Joe Sample.

Vă invităm să petreceţi o seară plăcută în compania formaţiei „Luminos W”.

Vă aşteptăm!