Les Primitifs

img12Seara franco-germană de jazz – 24 ianuarie 2012

Les primitifs (Laurent Leroi, Matthias Dörsam, Erwin Ditzner, Michael Herzer)

Data: marti, 24 ianuarie 2011, ora 20.00

Locația: Club RS (pentru rezervări 0743/ 332.674) – Intrarea liberă

Organizatori: Centrul Cultural German Iași, Institutul Francez Iași, Club RS

Centrul Cultural German Iași și Centrul Cultural Francez Iași vă invită pe 24 ianuarie în Club RS la o seară franco-germană. Cele două centre culturale organizează cu ocazia celebrării a 49 de ani de la semnarea tratatului Élysée între cele două țări o seară specială de jazz cu trupa Les primitifs formată din muzicieni francezi și germani.

Marți, 24 ianuarie, începând cu orele 20.00, în club RS va concerta formația Les primitifs cu Laurent Leroi (acordeon), Matthias Dörsam (clarinet), Erwin Ditzner (toba), Michael Herzer (contrabas).

Les primitifs spun o poveste prin intermediul instrumentelor despre dorințele umane și pasiuni.

Nu există prea multe trupe care să creeze o ambianță atât de plăcută în timpul concertelor precum Les primitifs. Pentru că Les primitifs sunt printre puținele trupe care au entuziasmat publicul la festivaluri de rock până la cele de folk sau jazz.

Tratatul Élysée

Pe 22 ianuarie 1963 președintele Franței Charles de Gaulle și cancelarul Germaniei Konrad  Adenauer au semnat  așa numitul Tratat de la Elysee în scopul consolidării și confirmării relației de prietenie dintre cele două țări. Acest acord privind cooperarea franco-germană a unit cele două țări vecine și mai mult după o lungă dușmănie și 3 războaie costisitoare și a reprezentat un moment decisiv în procesul reconcilierii franco-germane și colaborării între cele două state.

Concertul organizat de cele două centre culturale dorește să amintească de prietenia franco-germană și să fie un prilej de sărbătoare împreună cu prietenii români din Iași.

Galerie Foto