Mike Godoroja & Blue Spirit

image1Concert de jazz cu Mike Godoroja & Blue Spirit – 24 martie

Data: duminică, 24 martie, ora 20.00

Locul: Club RS (pentru rezervări 0232/213.060) – Intrarea liberă

Centrul Cultural German Iași și Club RS au plăcerea de a vă invita la concertul poveste ”diavolul și Robert Johnson” susținut de Mike Godoroja & Blue Spirit . Concertul va avea loc duminică, 24 martie, ora 20.00, în Club RS.

ROBERT JOHNSON

Legenda spune ca  trăia într-o mică localitate rurală din Mississippi, în preajma unei plantații și nutrea un vis puternic : să devina un mare muzician de blues ! I s-a spus să-și ia chitara la subraț și să se ducă în miez de noapte la o anume intersecție .

Acolo s-a întâlnit cu un personaj malefic, înalt și acoperit cu o pelerină neagră, care i-a luat chitara …

„diavolul și ROBERT JOHNSON” este un spectacol care evocă mitul faustian al întâmplării la miez

de noapte din intersecția care mai târziu a devenit celebră. Un concert prin care publicul pătrunde în povestea BLUES-ului într-un spectacol care pune accentul pe emoție și expresie sufletească în primul rând și mai apoi pe cercetarea cu ochii minții a ceea ce a devenit astăzi acest atât de îndrăgit gen muzical.

Mike Godoroja comunică pe scenă o emoție personală în contextul unei idei de spectacol concept și nu doar a unui concert. O seară cu Mike Godoroja & Blue Spirit stă sub semnul magiei.

Mike nu numai cântă blues-ul, ci îl și “povestește” într-un scenariu asemănător unei piese de teatru în care fiecare spectator devine un personaj, iar muzica un “instrument” divin.

Mike Godoroja

După experiența cu Balkanic Zeppelin, tot mai mulți cronicari au descoperit un nou Mike, a cărui partitură vocală comporta un nivel ridicat de dificultate în piesele dinamice, dar mai ales în emoționantele balade. Niciodată un concert cu Mike Godoroja & Blue Spirit nu va fi la fel cu cel precedent. Fiecare spectacol este o experiență cu o doză importantă de spontaneitate în care se trăiește clipa! Formația sa este rodul unei munci de echipă extrem de serioase, îmbinată cu o mare pasiune și dragoste pentru blues. Publicul îl consideră un artist a cărui carismă vine din IUBIREA SINCERĂ față de blues și jazz , un adevărat reprezentant al bluesului de fuziune cu specific românesc, prin abordarea inedită a repertoriului și prin dinamica show‐urilor sale.

Experiența sa scenică de mai bine de 13 ani se completează cu întâlnirile istorice cu RAY CHARLES, CHICK COREA, JIMMY SMITH, JAMES BROWN etc. Un foarte cunoscut producător de televiziune și realizator de emisiuni radio, a pus bazele trupei în 1997. A fost pentru 12 ani producătorul grupului IRIS iar de o bună perioadă de timp este producătorul muzical al popularei soprane FELICIA FILIP . Din 2009 a inițiat emisiunea UNORA LE PLACE cu Florian Lungu și Mike Godoroja și care până astăzi cunoaște un succes remarcabil.

Mike Godoroja – voce , kazoo, percuție

Alex Vișan – Chitară ( acustică și electrică), mandolină , bouzouki, instrumente imposibile

Mihai Tacoi – Chitară ( acustică și electrică), banjo , mandolină , dulcimer , bouzouki , slide, pian

Robert Ardeleanu – Bas , pian , percuție

Vali Vatuiu – tobe , percuție

Intrarea este liberă.

Vă așteptăm!

Galerie Foto