Seara de jazz franco-germana – 22 ianuarie 2011

sgfg0Claus Boesser-Ferarri & Thomas Siffling

Boesser-Ferrari (chitară) și Siffling (trompetă), și-au creat împreună un sunet foarte propriu care se mișcă între sunete lirice, groove-uri rafinate si sound-uri experimentale.

Amândoi au lansat mai multe albume, au avut turnee în întreaga lume și sunt muzicieni cu o valoare mare, recunoscută și cu limbă muzicală proprie.  Stilul lor muzical include multă improvizație, adaptări după cântecele celor de la Beatles sau după soundtrack-urile filmelor western, precum și compoziții proprii.

Django Swing

Trio-ul Django Swing (Laurent COURTOIS, chitara solo, Vivien GARCIA, chitara ritmica, Jérôme CHARTIER, contrabass), provenit din bine-cunoscutul grup Nuages de Swing, interpretează piese din repertoriul tradițional al stilului manouche… dar cu ceva în plus : dorința evidentă a chitaristului-solist, Laurent COURTOIS, de a ne face să-i împărtășim pasiunea pentru muzica lui Django Reinhardt. Stilul grupului este marcat de anecdote și povestiri despre melodiile superbe ale geniului manouche, dar și de compozițiile personale.

Laurent Courtois

Laurent COURTOIS este un chitarist de jazz foarte cunoscut pentru pasiunea sa pentru un artist de neuitat – Django REINHARDT, dispărut prea devreme, chitarist și compozitor de geniu care a influențat într-un mod hotărâtor istoria chitarei în jazz. A învățat chitara bass, dar și contrabasul, si a fost deschis la alte stiluri de muzică și de jazz, pentru a reveni în cele din urmă la prima sa dragoste. În 2002, a reunit muzicienii din trupa Nuages de Swing, un tribut adus muzicii Maestrului.

Galerie Foto