FOXY LADY

flthumbComponenta FOXY LADY

Roxana Stroe: chitară, voce

Dan Saghin – bass

Sabin Tarabega – tobe

Roxana Stroe este singura chitaristă de blues din țară. Si-a făcut ucenicia cântând în cluburi ca invitată la jam session-uri alături de nume mari ca A.G Weinberger, Harry Tavitian, Eugen Caminschi, Berti Barbera, Florin Ochescu, Nightloosers, Narcisa Suciu, Maria Răducanu. A activat ani buni ca titular în grupurile Mike Godoroja & The Blue Spirit și Harry Coradini Band.

În momentul de față are propriul ei trio numit Foxy Lady (titlu inspirat din piesa lui Jimi Hendrix) ca și chitaristă dar și ca și vocalistă și muzicuțistă. Albumul Foxy Lady va fi lansat în curând cu piese de factură blues, dar și country și  pop-rock.

Roxana Stroe este fiica celebrului baterist de jazz Corneliu Stroe. Ea cântă la chitară de la vârsta de 13 ani. A crescut cu formații ca Beatles, Credence Clearwater Revival, Rolling Stones, Janis Joplin, Jimi Hendrix, Pink Floyd. A fost influențată de A.G Weinberger care a susținut-o foarte mult.

În 2005-2006 a fost membră titulară în formația Mike Godoroja & the Blue Spirits cu care a scos albumul “Capra Vecinului” și cu care a avut turnee în toată țara.

În 2006 înregistrează cu formația Blue Spirits piesa “Prins in Trafic” ce se află pe albumul Romanian Tribute to Jimi Hendrix.

Tot în 2006 a făcut parte din formația Nicolei concertând de asemeni în toată țara.

Alte colaborări: Narcisa Suciu, Garbis Dedeian, Marius Popp, Cyfer, Harry Tavitian, Corneliu Stroe.

Galerie Foto