NICOLAS SIMION QUARTET

nsqthumbNicolas Simion – saxofon

Norbert Scholly – chitară

Benjamin Garcia – contrabas

Silvio Morger – tobe

Trăiți experiența etno-jazzului românesc cu sunetul lui deosebit, oriental-exotic, al folclorului românesc și est-european. Acest jazz contemporan este cântat de un muzician entuziast și complex, saxofonistul Nicolas Simion. Compozitor și aranjator desăvârșit dar și improvizator excelent, Nicolas Simion cântă cu trupa lui într-un mod incredibil de relaxat și liber, aproape imponderabil, primind de la public mereu strigăte și aplauze furtunoase.

Nicolas Simion și-a învățat meseria de saxofonist, clarinetist, compozitor și dirijor la Academia de Muzică din București. În 1988 pleacă din România și se mută la Viena, devenind parte din scena de jazz locala și înregistrând cu nume precum Tomasz Stanko, Ed Schuller, Victor Jones, Jamey Haddad, Lonnie Plaxico, Graham Haynes, Ronnie Burrage, Andy McKee sau Billy Kilson. În această perioadă devine foarte remarcată seria de concerte din Köln în duet cu legendarul pianist Mal Waldron: »The Art of the Duo ›The Big Rochade‹« (1995).

De mai bine de 10 ani, Nicolas Simion s-a mutat la Köln. Acolo își realizează proiectele muzicale din izvoare proprii, dar neuitând de compozitori celebri precum Béla Bartók sau George Enescu, realizând combinații noi precum »Balkan Jazz« cu Dusko Goykovich.

Astăzi, Nicolas Simion se numără printre cei mai originali saxofoniști din Europa, muzica sa combinând ritmurile populare cu jazzul modern, muzica funk și improvizația. Despre compozițiile sale, saxofonistul declară: „Cea mai mare parte a muzicii mele poate fi cuprinsă în categoria «etno jazz», «folk jazz» sau «jazz cu influențe balcanice». Eu o numesc muzică pur și simplu.” Universul muzical al lui Nicolas Simion, care îmbină sonoritățile muzicii contemporane cu ritmurile folclorului românesc și energia interpretativă, îl recomandă pe muzician drept unul dintre cei mai apreciați interpreți și compozitori români de jazz.”

Galerie Foto