Tango Transit – 6 aprilie 2011

Martin Wagner: acordeon
Andreas Neubauer: tobe
Hanns Höhn: contrabas

Muzica celor de la Tango Transit te face curios. Cu ritmuri puternice și muzică interesantă, cei trei muzicieni dezvoltă într-o interacțiune intensivă propriul lor sunet liric extatic. Tango Transit e dovada că jazz tango-ul încă este actual și mereu reînnoit.

Radical emoțional, cu elemente din muzica clasică și jazz, funk și drum & bass, trupa transferă ideile de bază ale tangoului în modernitate.

Martin Wagner a avut timp de mulți ani concerte cu ansambluri de mare clasă în țară cât și în străinătate (printre altele cu Irith Gabriely & Colalaila, Konrad Beikircher). Stilul lui de acordeon este influențat de mai mulți factori: improvizează și experimentează cu sunete din jazz, folk și avantgarde.

Toboșarul Andreas Neubauer a lucrat cu diverși artiști de la jazz la pop precum Barry Finnerty, Barbara Dennerlein, trupa Glashaus dar și cu trupa HR Big Band. Momentan trăiește la Paris și face parte din trio-ul pianistului Hugues Duchesne.

Hanns Höhn, câștigător al mai multor premii naționale și internaționale, a avut turnee pe scară largă în Asia și a lucrat cu artiști Oli Bott, John Schröder și Frank Möbus.

Expresivitate mare și bucuria de a cânta, virtuozitate și energie sunt caracteristicile ce descriu trupa Tango Transit – o formație cu acordeon extraordinară între jazz și lume.

Galerie Foto