THOMAS SIFFLING TRIO

tsthumbThomas Siffling – trompetă, Flügelhorn

Jens Loh – contrabas

Markus Faller – tobe, percuție

Trompetistul Thomas Siffling, devenit între timp o parte integrantă și care nu mai este indispensabilă de pe scena de jazz din Germania prin muzica lui creativă, este considerat un muzician care trece peste frontierele diverselor genuri de muzică. Astfel și-a luat sarcina de a folosi influențe și elemente electronice într-un context de jazz.

În ultimele albume „cruisen“ și „kitchen music“, trioul Thomas Siffling (cu bateristul și percuționistul Markus Faller și basistul Jens Loh) prezintă un jazz minunat cu o ambiție muzicală mare și substanță. Un jazz tânăr și contemporan din Germania care atrage tot mai multă atenție în străinătate. Muzică pentru relaxare, ascultare și mișcare.

Cu premiul de jazz câștigat la concursul landului Baden Württemberg în 2005, Siffling devine cunoscut și în străinătate prin turneele nenumărate din Europa și America de Nord. În 2006/07 pleacă cu trioul lui pentru promovarea albumului „kitchen music“, pe care poate fi ascultat printre alții și muzicianul Xavier Naidoo, într-un turneu în Germania, prelungit și cu țări precum Canada, România, Grecia, Bulgaria și Norvegia.

În noiembrie 2008 trio-ul a cântat la numeroase festivaluri din India și Sri Lanka.

În 2009, trio-ul a pornit în turneu pentru promovarea actualului album, “cruisen”, în Germania, Estonia, Luxemburg, Belgia, Rusia și Grecia.

Galerie Foto